Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


106.jpg

“Tanuld meg a játékszabályokat aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban.” (Albert Einstein)

“Ne mond, hogy nincs időd semmire! A te napod sem rövidebb mint Michelangelo, Pasteur, Teréz anya, Leonardo da Vinci, Albert Einstein vagy Jézus napja!”

“A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat.” (Albert Einstein)

Nem furcsa, hogy én, aki csupa népszerűtlen könyvet írtam, ilyen népszerű fickó lettem?” (Albert Einstein)

“Sose aggódj amiatt, hogy nem érted a matematikát. Biztosíthatlak, nekem még több gondom van vele.” (Albert Einstein levele egy 12 éves diáknak)

“Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.” (Albert Einstein)

“Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” (Albert Einstein)

“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” (Albert Einstein)

“Nézzék, a távíró nem más, mint egy nagyon-nagyon hosszú macska. Meghúzzák a farkát New Yorkban és a feje Los Angelesben nyivákol. Értik ezt? Namármost, a rádió pontosan ugyanígy működik: itt beküldik a jelet, ott pedig megkapják. Az egyetlen különbség, hogy itt nincsen macska.” (Albert Einstein)

“Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.” (Albert Einstein)

“Az, aki még sosem követett el hibát, valószínűleg még sosem próbált semmi új dolgot.” (Albert Einstein)

“Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás.” (Albert Einstein)

“Kedves Utókor, ha nem lettetek igazságosabbak, békeszeretőbbek és általában véve értelmesebbek, mint amilyenek mi vagyunk (voltunk) - no, akkor vigyen el benneteket az ördög. Ezzel a jókívánsággal maradok (maradtam) tisztelettel:
Albert Einstein.” (Egy időkapszulában elhelyezett levél 1936-ból.)

“A tudomány vallás nélkül sánta. A vallás tudomány nélkül vak.”
(Albert Einstein)

“A békét nem lehet erőszakos eszközökkel fenntartani; csakis megértéssel lehet elérni.” (Albert Einstein)

“Törődés az emberiséggel és annak sorsával - ez álljon az érdeklődése középpontjában minden technikai erőfeszítésnek.” (Albert Einstein)

“A képzelőerő fontosabb, mint a tudás.” (Albert Einstein)

“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
(Albert Einstein)

“Ha életedben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig az, hogy befogod a szád.” (Albert Einstein)

“Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre.”
(Albert Einstein)

“A józan ész azon előítéletek összessége, melyeket 18 éves korunkra szerzünk.” (Albert Einstein)

71.jpg

“A kutya nagyon okos állat. Nagyon sajnál, amiért olyan sok levelet kapok; ezért próbálja mindig megharapni a postást.” (Albert Einstein)