Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez a több évszázados horoszkóp azért különleges, mert figyelmen kívül hagyja a születésed évét és hónapját, kizárólag a nap alapján mutatja meg jellemvonásaidat.

Rendkívül érdekes zodiákus, amely egyetlen szám - a születési nap - ismeretében pontos és lényeges információkat nyújt. Ez a horoszkóp leginkább az érzékenységre és az intuícióra fókuszál. Nincs más dolgod, mint az, hogy megnézd, hányadikán születtél - az év és a hónap ebben az esetben nem számít -, és kikeresd, hogy mi a virágjegyed.

Ha 1-jén, 10-én, 19-én, 28-án születtél, a virágjegyed: Napraforgó »
Ha 2-án, 11-én, 20-án, 29-én születtél, a virágjegyed: Babarózsa »
Ha 3-án, 12-én, 21-én, 30-án születtél, a virágjegyed: Szagos bükköny »
Ha 4-én, 13-án, 22-én, 31-én születtél, a virágjegyed: Búzavirág »
Ha 5-én, 14-én, 23-án születtél, a virágjegyed: Liliom »
Ha 6-án, 15-én, 24-én születtél, a virágjegyed: Pipacs »
Ha 7-én, 16-án, 25-én születtél, a vriágjegyed: Orchidea »
Ha 8-án, 17-én, 26-án születtél, a virágjegyed: Margaréta »
Ha 9-én, 18-án, 27-én születtél, a virágjegyed: Rózsa »

Napraforgó

Lendületes vagy, közlékeny, kellemes társaság, vonzerőd széles körre kiterjed. Olykor hajlamos vagy a zsarnokoskodásra - a rád jellemző tekintélyérzet túlzott érvényesítésének tulajdoníthatóan -, vagy pedig zsákutcába tévedhetsz, főként fiatalabb korodban. Harmonikus életre vágysz, ezért meg kell tanulnod leküzdeni más hibáidat is, például lobbanékonyságod és elővigyázatlanságod, túlzott szigorod vagy az őszinteség hiányát. A legnehezebb helyzetek megoldására is készen állsz. Azzal, hogy ilyen esetekben is megtalálod a győzelem felé vezető utat, kivívod környezeted csodálatát és tiszteletét. Sziporkázó egyéniségednek köszönhetően sokszor állsz a figyelem középpontjában.

Babarózsa

Legértékesebb vonásod az, hogy a legnehezebb helyzetben is következetes maradsz. Ez az erényed azonban olykor merevségbe és makacsságba csaphat át, ezért tanácsos környezeteddel minél jobb kommunikációt kiépítened. Rendkívüli lojalitásod főként olyan helyzetekben nyilvánul meg, amikor kötelezettségeidnek kell eleget tenned. Nagyon szereted a természetet, minden cselekedeteddel azon vagy, hogy kényelmes és gondtalan életet biztosíts magadnak. Szüntelenül küzdened kell az ellen, hogy másokat semmibe vegyél, e tekintetben légy türelmesebb és megértőbb. Nem ártana az sem, ha bizonyos esetekben bátrabban cselekednél.

Szagos bükköny

Képtelen vagy sokáig egy helyben maradni, csak akkor érzed jól magad, ha körülötted szüntelenül változnak a díszletek, a helyzetek és a szereplők. A programokat és a szabályokat nem neked találták ki, mivel úgy véled, azok korlátoznak szabadságodban, amire pedig rendkívül érzékeny vagy. Nagyfokú és szüntelen kíváncsiság jellemez, amelyet állandóan új dolgokkal kell táplálnod. Sok károd származik abból, hogy állhatatosságod mellett hajlamos vagy a felületességre is, elsősorban érzelmi és szerelmi életedben. Igen szétszórt vagy, így csak hasznodra válhat az, ha nagyobb pontosságra törekszel. Olykor túlságosan sokat teszel fel el egy lapra, és a kockázatvállalás teljes kudarchoz vezethet.

Búzavirág

Legjellemzőbb tulajdonságod a hűség, és ezt környezeted bármely tagja tanúsíthatja, függetlenül attól, hogy milyen a kapcsolat köztetek. Lehet, hogy ez az erényed állandó biztonságodat tükrözi, ami megakadályoz meggondolatlan cselekedetek elkövetésében. Hozzájárulhat még mindehhez nagyfokú rendszereteted, amely annyira erősen él benned, hogy sokszor más életét is meg akarod szervezni. Nézőpontjaid többnyire helyesek, ám érvényre juttatásuknál nagyobb tapintatról kellene bizonyságot tenned. Csak akkor lehetsz sikeres, csak akkor teremthetsz harmonikus életet, ha megszabadulsz merevségeidtől, és több megértést tanúsítasz környezeted iránt.

Liliom

Nagymértékben alkalmazkodsz környezetedhez, az új személyekhez, ami meglehetősen széles és változatos teret nyújt tevékenységeidhez. Rokonszenves vagy, kimagaslóan intelligens és társaságkedvelő. Bár többnyire szeretetreméltónak tűnsz, mégis fortyogó tűzhányó válhat belőled, ha úgy érzed, hogy valaki mélyen megsértett. A legnagyobb rossznak azt tartod, ha visszavonhatatlanul korlátoznak a szabadságodban, főleg különböző kedvteléseidben. Ezt tudatosítva jó lenne, ha nagyobb tisztánlátásról és önmérsékletről tennél bizonyságot. Vonzerőd igen nagy, flörtjeid savát-borsát pedig humorérzékednek köszönheted.

Pipacs

Jó ösztönnel előre megérzel bizonyos helyzeteket, aminek köszönhetően akár jóslatokba is bocsátkozhatsz. Senkinek sem lehet titka előtted, mivel jó lélektani érzékkel olvasol környezeted érzéseiben, gondolataiban. Érzékeny vagy, kifinomult, és szeretsz ábrándokba menekülni. Nem ártana, ha jobban szerveznéd meg az életed. Összpontosítsd erőd a mindennapok küzdelmeire, mivel ilyen tekintetben gyakran elszakadsz a valóságtól. Kompenzálásként hajlamos vagy káros dolgok - például alkohol - fogyasztására. Hogy elkerüld az önpusztító veszélyeket, rendezned kell kapcsolatodat a valósággal, oly módon, hogy helytállhass a szürke hétköznapok valóságában.

Orchidea

Érzékeny vagy, kötelességtudatod igen fejlett, emiatt kiábrándultságot, csalódottságot kelt benned az, ha környezeted nem viszonyul becsületesen hozzád. Általában kerülnöd kell a konfliktusokat, amelyek gyakran felőrlik idegeidet. Készen állsz bármikor önzetlenül segíteni másokon. A hétköznapi életben egyfajta szomorúság jellemez, amire ajánlatos odafigyelned, ha nem akarsz depresszióba esni. Ennek egyik módja az utazás lehet - hiszen egyébként is kíváncsi természeted van -, a változatos táj, a tenger vagy a hegyek jó hatással lehetnek mélabúdra. Rendezett családi környezetre vágysz, amit jó érzékkel teremtesz meg magad körül.

Margaréta

Igen kitartóan ragaszkodsz álláspontodhoz, anélkül, hogy agresszív lennél. E tulajdonságod jól kiegészíti vakmerőségedet, amely minden körülmények között fő jellemződ. Szerény vagy, környezeteddel olykor kissé zárkózott. Kevés barátod van, de azok kifejezetten megbízhatók. Mivel állandó védekezésben élsz, gyakran túl korán adod fel a harcot. Gyakorta találod magad szemben kellemetlenségekkel, ezért állandóan fejleszted óvatosságod és tisztánlátásod. Idővel rendkívül érzékennyé válhatsz, ezért tartózkodnod kell attól, hogy állandó gyanakvással szemléld a világot. Gyengédségre és megértésre vágysz, ami rendkívül fontos neked a boldogsághoz.

Rózsa

Heves vérmérsékleted és lobbanékonyságod gyakran kellemetlen következményekkel jár. Nem hátrálsz meg a nehézségek elől, elismerésre méltó bátorságról teszel tanúbizonyságot. Ennek következtében gyakran teljesen természetesen vállalod az áldozatokat és a nélkülözést. Családtagjaid és barátaid biztos támaszra lelnek benned, mivel oroszlánként védelmezed szeretteid. Fejlett, sokszor szigorú erkölcsiséged nemegyszer zavarja környezetedet. Minden energiádat jól átgondolt céljaid elérésére fordítod. A párkapcsolatban ajánlatos nagyon előrelátónak és figyelmesnek lenned, mert ha elhanyagolod partnered, akár egész életedben egyedül maradhatsz.